بخشی از عایدی معادن، صرف رفاه اهالی ساکن آن منطقه می گردد، بالا رفتن هزینه تجهیزات و امکانات معادن؛ یکی از دلایل افزایش قیمت شن و ماسه

به گزارش عینک ریبن، علی عبدی، پیرامون شرایط معادن در استان تهران و مسائل مربوط به آن نکاتی را عنوان نمود.

بخشی از عایدی معادن، صرف رفاه اهالی ساکن آن منطقه می گردد، بالا رفتن هزینه تجهیزات و امکانات معادن؛ یکی از دلایل افزایش قیمت شن و ماسه

به گزارش گروه مالی عینک ریبن، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان تهران در برنامه صبح گاهی سلام تهران که دوم تیر از شبکه پنج سیما پخش شد، با اشاره به تعداد معادن استان تهران، یادآور شد: در استان تهران حدود 350 معدن دارای پروانه وجود دارد. طی یک پایش 280 معدن بهره بردار دارند و 240 تا از آن ها فعال هستند. عمده معادن ما در تهران معادن مصالح ساختمانی، شن و ماسه، سنگ لاشه و آهک است. معادن مس و فسفات و برخی از مواد معدنی هم در تهران وجود دارد. از این 240 معدن در سال گذشته حقوق دولتی خوبی بابت اجاره گرفته شد. حدود شش هزار نفر اشتغال مستقیم در معادن داریم.

ی

علی عبدی در میز اتفاق برنامه سلام تهران با بیان مسائل پیش روی معادن، گفت: معدن مسائل خاص خود از قبیل معارضین محلی، منابع طبیعی و ... را دارد. هیچکدام از معادن تعطیل نشدند اما معادنی هستند که پروانه بهره برداری برای آن ها صادر شده ولی به علت مسائلی که اشاره کردم، فعال نشدند. سعی کردیم به وسیله کارگروه تعاملی با منابع طبیعی و بیقه ارگان ها، این معادن را فعال کنیم. هم اکنون 40 معدن غیبرطرفال داریم. در حال پایش این معادن هستیم. ده معدن آب ندارند و درحال صدور مجوز آب برای آن ها هستیم. برخی معادن برق ندارند و در طرح عمرانی برای آن ها برق کشی انجام می گردد. پنج معدن مشکل منابع طبیعی دارند و باید در کارگروه ستادی مجوز بگیرند.

وی درباره نحوه برطرف مشکل معارضین محلی با معادن، اسم کرد: در سراسر کشور یکی از مسائل اصلی معادن معارضین محلی هستند. اهالی منطقه گلایه دارند از تخریب و آلودگی محیط زیست. به هر حال هر فعالیتی که انسان انجام می دهد با تخریب همراه است. بهره برداری از معدن با تخریب انجام می گردد. معدن را نمی توانیم تغییر دهیم اما سعی در جلب رضایت مردم داریم. 15 درصد از حقوق دولتی دریافتی از معدن را در همان منطقه برای رفاه اهالی خرج می کنیم. 12 درصد از حقوق دولتی به حساب منابع طبیعی برای بازسازی معادن می رود.

عبدی در ادامه اضافه کرد: به معدن داران توصیه می کنیم خوب و مهندسی کار نمایند و حواسشان به محیط زیست باشد. همواره یک مسئول فنی از نظام مهندسی معدن در معدن حضور دارد و کنترل می نماید. از همکاران خودمان در هر منطقه کارشناسان تعیین برای بازدید و رصد گذاشتیم و سعی داریم کم ترین آسیب به مردم برسد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان تهران در مورد افزایش قیمت شن و ماسه و ارتباط آن با معادن، توضیح داد: معدن داری مثل سایر فعالیت ها یک بنگاه برای سرمایه گذاری ست. معدن دار، لودر، کامیون و تجهیزاتی دارد، حقوق کارگر و هزینه امکاناتی مثل آب و برق را می پردازد. این موارد روی قیمت مصالح ساختمانی تاثیر می گذارد. طبیعی ست وقتی قیمت لاستیک لودر معدن بالا می رود، قیمت فروش مواد استخراجی افزایش یابد وگرنه باید تعطیل نمایند. همواره انجمن شن و ماسه و خانه معدن پیش قدم شدند که حقوق مصرف نماینده رعایت گردد.

علی عبدی درباره چگونگی سرمایه گذاری در معدن، اعلام نمود: حدود 10 هزار معدن دارای پروانه در کشور وجود دارد و 5 هزار معدن در حال دریافت پروانه هستند. از این 10 هزار تا تنها حدود 300 معدن عایدی چشمگیری دارند. بقیه معادن بیشتر حکم سرمایه گذاری دارند. صاحب معدن سرمایه ای برای تجهیزات می گذارد و سود معقولی می برد. یکی از راه ها برای افرادی که می خواهند معدن دار شوند این است که خودشان جایی برای احداث معدن پیدا نمایند و در سیستم کاداس ما ثبت نمایند. یکی از مسائل ما در این حوزه منابع طبیعی ست. به دلایل مختلف اعم از پوشش های گیاهی منطقه و آبخیزداری و ... زمین در اختیارمان نمی گذارند. روش دوم برای معدن داری، شرکت در مزایده است. سال جاری در دو روز گذشته 45 معدن را به مزایده گذاشته بودیم. مزایده معدن تنها به صورت پیشنهاد اجاره و ساده است. یک سپرده 20 تا 50 میلیونی ضروری است.

عبدی در سرانجام گفت: مصرف آب برای شست وشوی شن و ماسه در معادن بالاست. حدود 60 درصد معادن، برای صرفه جویی، آب مصرفی خود را بازیافت می نمایند. ما به توسعه پایدار معتقدیم. پیشنهادمان به شورای شهر نو این است که در کمیته مشترکی به نام کمیته محیط زیست و معدن شرکت کنیم تا حرف های ما بشنوند. قصد تخریب محیط زیست را نداریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "بخشی از عایدی معادن، صرف رفاه اهالی ساکن آن منطقه می گردد، بالا رفتن هزینه تجهیزات و امکانات معادن؛ یکی از دلایل افزایش قیمت شن و ماسه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بخشی از عایدی معادن، صرف رفاه اهالی ساکن آن منطقه می گردد، بالا رفتن هزینه تجهیزات و امکانات معادن؛ یکی از دلایل افزایش قیمت شن و ماسه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید