تغییر نقش خلیل زاد در مساله افغانستان؛ آقای فرستاده به دنبال چیست؟

به گزارش عینک ریبن، آنالیز تحرکات اخیر زلمی خلیل زاد نشان می دهد او از یک عنصر فعال در مذاکرات صلح پا را فراتر گذاشته و نقشی جدید بازی می نماید.

تغییر نقش خلیل زاد در مساله افغانستان؛ آقای فرستاده به دنبال چیست؟

به گزارش دفتر منطقه ای عینک ریبن ، آنالیز تحرکات اخیر زلمی خلیل زاد نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان نشانگر تغییر ماهیت ماموریت او در این کشور بوده و او در کوشش است بار امنیتی در افغانستان را از دوش آمریکا برداشته و در منطقه تقسیم کند.

نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان در توئیتی از اقدامات خود برای تسهیل صادرات گندم از آسیای مرکزی به افغانستان خبر داده است.

در واقع خلیلزاد به دنبال این است که نشان دهد آمریکا در شرایط فعلی به دنبال حمایت از دولت افغانستان به وسیله نقشی غیرنظامی است تا این دولت را تثبیت کند.

به بیان دیگر خلیل زاد در کوشش است تا نقش آمریکا در افغانستان را به عنوان بازیگری فعال در حوزه صلح مثبت بازنمایی کند.

با این حال این استراتژی دارای ضعف گسترده ای است. ساختارهای سیاسی، امنیتی و مالی افغانستان در 20 سال گذشته به صورت نسبی دست نخورده باقی مانده است و شرایط چندان از شرایط دهه 90 متفاوت نیست.

چنین وضعیتی افغانستان را در یک شرایط شکننده قرار داده است که در آن بازیگران ضددولتی توانایی بیشتری برای اعمال قدرت خود و ایفای نقش در برابر دولت افغانستان را دارند.

از این رو پس از 20 سال بی توجهی نسبت به زیرساخت های افغانستان، کوشش آمریکا برای نشان دادن نقش خود در صلح مثبت کوششی بی حاصل برای افغانستان است. اما در نگاه منافع آمریکا، به منافع این کشور یاری خواهد نمود.

آمریکا به دنبال این است تا در این نگاه بار هزینه های امنیتی و همچنین تثبیت افغانستان را به دوش همسایگان این کشور بیاندازد. بازیگرانی که از آشوب در آینده افغانستان نگران هستند. آمریکا از این امر اطمینان دارد که ایران، روسیه و چین افغانستان را به دلیل اشتراک مرزی و مجاورت ژئوپلتیکی رها نخواهند کرد.

واشنگتن در این شرایط به دنبال این است تا با واگذاری هزینه های افغانستان، چرخه قدرت جهانی را کنترل و هزینه رقبای خود را افزایش دهد.

رهبران سیاسی و نظامی واشنگتن اطمینان دارند که ساختار درهم شکسته و افغانستان می تواند برای دهه ها به معضلی منطقه ای تبدیل گردد. از این رو خلیل زاد به دنبال طراحی استراتژی مناسب برای درگیر کردن بازیگران مورد نظر در افغانستان است.

.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "تغییر نقش خلیل زاد در مساله افغانستان؛ آقای فرستاده به دنبال چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغییر نقش خلیل زاد در مساله افغانستان؛ آقای فرستاده به دنبال چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید