خبرنگاران وزارت صنعت و دستور کار فعالسازی 13 هزار معدن

به گزارش عینک ریبن، تهران- خبرنگاران- وزارت صنعت، معدن وتجارت درصدد است تکلیف حدود 13 هزار معدن در سطح کشور را که از آنها به عنوان راکد یاد می گردد، روشن سازد و این امر از 23 دی ماه جاری کلید خواهد خورد.

خبرنگاران وزارت صنعت و دستور کار فعالسازی 13 هزار معدن

گزارش روز دوشنبه خبرنگار مالی عینک ریبن حاکی است، پیش از این وزارتخانه یاد شده براساس بخشنامه ابلاغی، مهلت سه ماهه ای (منتهی به 22 دی ماه 99) برای فعالسازی معادن راکد را پیش بینی نموده بود و باین ترتیب این فرصت رو به انتها است و از 23 دی ماه فرآیند آزادسازی حدود 13 هزار معدن بلاتکلیف در دستور کار قرار می گیرد.

آمار رسمی معادن و لزوم یکسان سازی

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت در 30 فروردین ماه سال جاری بیان کرد: شمار معادن دارای پروانه بهره برداری در سطح کشور بالغ بر 10 هزار و 404 معدن است، اما اکنون این وزارتخانه از راکد بودن 13 هزار معدن خبر داده است.

ضمن اینکه داریوش اسماعیلی توضیح داد: آمار معادن فعال کشور پنج هزار و 600 معدن است و بقیه غیرفعال و راکد محسوب می شوند.

برنامه فعالسازی پنج ساله معادن

وزارت صنعت، معدن وتجارت در دولت یازدهم از فعالسازی سالانه 200 معدن غیر فعال خبر داده بود، و در سال گذشته در این زمینه خبر در چرخه فراوری قرار دریافت بیش از 150 معدن اطلاع رسانی شد.

معاون معدنی وزارتخانه مزبور در سال 99 بدفعات موضوع فعال سازی یکهزار معدن راکد را اطلاع رسانی کرد و این موضوع در فاصله بیش از 80 روز به انتها سال تا به امروز شفاف سازی نشده است و انتظار نمی رود جامه عمل بپوشد.

آمار غیرفعال بودن حدود 4 هزار معدن

وزارت صنعت و سازمان ایمیدرو در خلال سال جاری بارها موضوع غیر فعال بودن حدود چهار هزار معدن را مطرح ساختند و اینکه فعال سازی این معادن در چارچوب طرح احیا و فعالسازی به مورد اجرا گذاشته شده است.

سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از سوی وزارت صنعت، مسوولیت فعالسازی معادن راکد را برعهده گرفت و این سازمان نیز ماموریت مهم را به شرکت تهیه و فراوری مواد معدنی ایران محول ساخته است.

آمار استخراج متوسط سالیانه

آمار های پیشین وزارت صنعت، گویای آن است که سالیانه از پنج هزار و 600 معدن فعال کشور بطور متوسط 400 میلیون تن انواع مواد معدنی استخراج می گردد که در سال 1398 این میزان 410 میلیون تن اعلام شد.

معاونت معدنی وزارتخانه وعده داده است، سال جاری به میزان 30 درصد به حجم استخراج از معادن افزوده می گردد و تاانتها آذرماه هیچ آمار رسمی از حجم استخراج منتشر نشده است.

به گزارش عینک ریبن، سهم مصالح ساختمانی از میزان استخراج مواد معدنی 60 تا 65 درصد اعلام شده و انتظار می رود سال جاری نیز این رویه تداوم داشته باشد .

ایران از نظر تنوع مواد معدنی با 68 نوع ماده معدنی در صندلی دهم جای دارد و از لحاظ ذخایر شناسایی شده رتبه پانزدهم را با رقم حدود 60 میلیارد تن که نزدیک به 40 میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است به خود اختصاص داده است.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران وزارت صنعت و دستور کار فعالسازی 13 هزار معدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران وزارت صنعت و دستور کار فعالسازی 13 هزار معدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید