زیان&zwnjهای پخت و پز با زغال
به گزارش عینک ریبن، یک مطالعه تازه نشان می دهد که پخت و پز با استفاده از چوب و زغال برای سلامتی انسان مضر است و حتی می تواند کشنده باشد.
به گزارش عینک ریبن به نقل از باشگاه عینک ریبن، یک مطالعه پزشکی اخیار نشان داده است که پخت غذا با استفاده از هیزم به روش سنتی، سلامت انسان را در معرض اختلالات جدی بهداشتی قرار می دهد که این موضوع باوری رایج را که می گوید پخت غذا با اجاق های قدیمی بهتر از استفاده ازاجاق های کاز سوز یا برقی است را رد می نماید.
خطرات پخت و پز با استفاده از هیزم از آسیب به خود آشپز ها و افراد نزدیک به آن ها هنگام پخت و پز و به طور کلی آسیب به کره زمین متغیر است.
این مطالعه تصاویر گرفته شده با روش توموگرافی رایانه ای را آنالیز نموده است که نشان می دهد کسانی که غذای خود را روی اجاق چوب تهیه می نمایند بیشتر دچار اختلالات ریوی می شوند.
تقریباً 3 میلیارد نفر در دنیا از روش پخت و پز روی آتش چوب، گیاه خشک یا زغال استفاده می نمایند که کارشناسان هشدار داده اند این روش پخت و پز سالانه باعث جان باختن 4 میلیون نفر می گردد و بسیاری از مردم، علی رغم وجود جایگزین گاز، همچنان به پخت و پز به روش های سنتی و آلوده کردن کره زمین اصرار دارند.
کارشناسان معتقدند به احتمال زیاد بسیاری از افراد به دلیل عوامل اقتصادی یا عادت های اجتماعی که تغییر در آن ها سخت است، به این روش های قدیمی پخت غذا پایبند هستند، حتی اگر دود ساطع شده باعث آسیب به ریه گردد.
این مطالعه در انستیتوی علوم و فناوریپریار هند با مشارکت محققان برجسته دانشگاه آیووا صورت گرفته و تاثیرات این روش پخت و پز بر روی سلامتی 23 نفر، چه کسانی که غذای خود را با گاز می پزند و چه افرادی که همچنان به هیزم عادت دارند را آنالیز نموده است.
در مرحله بعد، محققان غلظت آلاینده ها را در خانه های افرادی که در این مطالعه حضور داشتند، اندازه گیری کردند و سپس آزمایشاتی را در زمینه کیفیت تنفس در ریه ها با تصاویر گرفته شده با استفاده از روش توموگرافی کامپیوتری انجام دادند.
نتایج نشان داد که افرادی که از هیزم در پخت و پز استفاده می نمایند در مقایسه با افرادی که با اجاق گاز آشپزی می نمایند، غلظت آلاینده ها و مواد سمی بیشتری در ریه آن ها وجود دارد.
این مطالعه همچنین متوجه وجود هوای محبوس در ریه کسانی شده است که از اجاق چوب سوز برای پخت و پز استفاده می نمایند که این مسئله به سیستم تنفسی آسیب می رساند و منجر به ناتوانی بدن در تکمیل فرایند تبادل هوا می گردد.
منبع: جام جم آنلاین