سونامی دوقطبی در کنگره امریکا

به گزارش عینک ریبن، روند استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا پس از کش و قوس های فراوان، خاتمه با 232 رأی موافق و 196 رأی مخالف در مجلس نمایندگان رسمیت یافت؛ اتفاقی که برای آقای رئیس جمهور، کاخ سفید و حامیانش خوشایند نبود و همان طور که انتظار می رفت واکنش های تند آنان را در پی داشت؛ اما مهم تر از آن امریکایی ها بشدت نگران دوقطبی شدن شدید مجلس نمایندگان و واشنگتن هستند

سونامی دوقطبی در کنگره امریکا

زیرا در اتفاقی تاریخی در خصوص استیضاح یک رئیس جمهوری تقریباً تمام نمایندگان دموکرات به روند استیضاح آری گفته و تمام نمایندگان جمهوریخواه به آن نه گفتند.

به گزارش سایت روزنامه امریکایی نیویورک تایمز، در سال 1998 هنگامی که مجلس نمایندگان وقت با اکثریت جمهوریخواه تحقیقات برای استیضاح بیل کلینتون، رئیس جمهوری دموکرات وقت را شروع کرد، 31 دموکرات به جبهه جمهوریخواهان پیوستند و از استیضاح حمایت کردند اما روز پنجشنبه چنین اتفاقی رخ نداد و در حالی که بعضی نمایندگان جمهوریخواه پیشتر از عملکرد ترامپ ابراز نارضایتی نموده بودند، در جلسه رأی گیری هیچ کدامشان از رسمی شدن استیضاح حمایت نکردند. در جبهه دموکرات هم بجز دو نماینده، همگی از استیضاح حمایت کردند. البته دو نماینده دموکراتی که به رسمی شدن استیضاح رأی منفی دادند، در مصاحبه با رسانه ها گفتند، به خاطر نگرانی از شکاف بیش از پیش کشور این کار را کردند. جف وان درو، نماینده دموکرات از ایالت نیوجرسی در گفت و گو با سی ان ان گفت: به عقیده من این تحقیقات، کشور را بیش از پیش دچار شکاف خواهد نمود و در نهایت هم در سنا استیضاح شکست خواهد خورد. کولین پترسون، دیگر نماینده دموکرات از ایالت مینه سوتا هم به سی ان ان گفت: به عینه می بینم چگونه تمام اتفاق هایی که تاکنون اتفاق افتاده کشورمان را دچار شکاف شدید نموده است.

برخلاف این دو نماینده دموکرات که به خاطر نگرانی هایشان از عمیق شدن شکاف ها در امریکا به استیضاح رأی منفی دادند، جمهوریخواهان علی رغم نارضایتی هایشان از عملکرد ترامپ به خاطر منافع حزبی به استیضاح نه گفتند. کوین مک کارتی، رهبر اقلیت جمهوریخواه مجلس نمایندگان گفت، دموکرات ها برای این به دنبال استیضاح رئیس جمهوری هستند که می دانند در صندوق های رأی پیروز نخواهند شد.

واکنش ها به رأی گیری در مجلس نمایندگان

در پی اعلام نتیجه رأی گیری در مجلس نمایندگان امریکا، کاخ سفید در بیانیه ای گفت: رئیس جمهوری هیچ خطایی ننموده است و دموکرات ها این را می دانند. هوس بی سرانجام نانسی پلوسی و دموکرات ها برای این استیضاح غیرقانونی آسیبی به رئیس جمهوری نمی رساند، بلکه به مردم امریکا صدمه می زند. ترامپ هم در پیغام توئیتری تصویب قطعنامه علیه خود در مجلس نمایندگان را بزرگ ترین ساحره گیری در تاریخ امریکا دانست. ساحره گیری اصطلاحی است که در فرهنگ امریکا در قرن های 15 تا 17 به کار می رفت و در ادبیات امروزی به تعقیب و مجازات فرد به اتهام های مختلف بدون داشتن دلیل و مدرک کافی گفته می گردد.

این واکنش های تند جمهوریخواهان، کاخ سفید و ترامپ در حالی است که 232 نماینده دموکرات از روند استیضاح حمایت کردند و جیم مک گاورن، رئیس کمیته مقررات مجلس نمایندگان گفت: روند استیضاح بر اساس وظایف مجلس انجام می گردد زیرا ما باید بر اقدامات رئیس جمهوری نظارت داشته باشیم. کاخ سفید به جای احترام به اختیارات مجلس نمایندگان، مانع انجام تحقیقات می گردد. ایلهان عمر، نماینده مسلمان و دموکرات هم رأی گیری روز پنجشنبه در مجلس نمایندگان را حاکمیت قانون، قانون اساسی و دموکراسی توصیف کرد و گفت: امروز در مجلس می گوییم که هیچ کسی بالاتر از قانون نیست و هیچ رئیس جمهوری نمی تواند امنیت ملی ما را برای منافع سیاسی خود تهدید کند. هیچ رئیس جمهوری نمی تواند یکپارچگی انتخاباتمان را تضعیف کند. رشیده طالب دیگر نماینده مسلمان هم گفت: این رئیس جمهوری فاسد، بالاتر از قانون نیست و کنگره هر راهی را که بتواند دنبال می نماید تا او را برای بی قانونی ها و اقدامات خلاف قانون اساسی جوابگو نگه دارد. الیوت انگل، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا هم گفت: کاخ سفید سیاست خارجی در سایه را شروع کرد و یاری های حیاتی نظامی برای اوکراین مسدود شد. این کار برای تحت فشار قرار دادن دولت خارجی برای مداخله در انتخابات سال 2020 ما انجام شد. این چیزی است که بنیانگذاران ما از آن می ترسیدند.

منبع: ایران آنلاین

به "سونامی دوقطبی در کنگره امریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سونامی دوقطبی در کنگره امریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید