گجت پوشیدنی که با ریز آهنربا برق فراوری می نماید
به گزارش عینک ریبن به نقل از نیواطلس، دستگاه های پیزوالکتریک هنگامی که فشرده می شوند، جریان برق فراوری می نمایند. اما ابزار پیزوالکتریک جدیدی ابداع شده که از تأثیر مغناطوالاستیک (magnetoelastic effect) برای فراوری برق استفاده می نماید. برای این منظور باید آهنرباهای موجود در ماده تحت فشار مکانیکی قرار گیرند تا کشیده و ازهم دور شوند و به این ترتیب با تغییر قدرت میدان مغناطیسی ماده، جریان برق ایجاد می گردد.
پیش از این ژنراتورهای مغناطوالاستیک از آلیاژ فلزهای سخت ساخته می شدند. این موارد بسیار سخت هستند و نمی توان آن را مانند لباس پوشید. اما گروهی از محققان دانشگاهUCLA به رهبری جون چن ژنراتور مغناطوالکتریکی ابداع نموده اند که به میزان ای نرم و انعطاف پذیر است که می توان آن را بخش هایی از بدن به کاربرد که مدام در حال حرکت هستند.
این ماده از یک ماتریکس پلیمری سیلیکون با کاتالیزور پلاتین تشکیل شده که در داخل آن آهنرباهای نئودیمیوم-آهن بور در مقیاس نانو قرار گرفته است.
وقتی دستگاه با نوار سیلیکونی به آرنج داوطلبی متصل شد، جریان الکتریکی 4.27 میلی آمپر بر سانتی متر مربع ایجاد کرد. این جریان هنگام حرکت آرنج فرد به وجود می آید و باعث می گردد آهنرباهای کوچک بارها از هم جدا شده و به هم فشار داده شوند.
علاوه بر این، آزمایشات نشان داد که این دستگاه به میزان کافی حساس است و می تواند امواج نبض انسان را به سیگنال های الکتریکی تبدیل کند، این بدان معناست که می تواند در یک مانیتور ضربان قلب اتوماتیک ادغام گردد.
این تحقیق در ژورنال Nature Materials منتشر شده است.
منبع: خبرگزاری مهر